Καλώς ήρθατε στον επίσημο ιστοχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο ΠΥΡΣΟΣ". Για Επικοινωνία με τον Σύλλογο επιλέξτε την καρτέλα "Επικοινωνία"

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Συμμετοχή του Πυρσού στα Καλλιχόρεια 2022 στην Καρδίτσα

Όλοι ζήσαμε μία εποχή πρωτοφανή, δύσκολη χωρίς την κανονικότητα και την εκτιμήσαμε περισσότερο.
Και όλοι θέλαμε να επανέλθουμε δυνατά και να βρούμε ξανά τους εαυτούς μας, κερδίζοντας τον χαμένο χρόνο. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο και δρόμο.

Ο ΠΥΡΣΟΣ, η ιστορία του, οι πολιτιστικοί του στόχοι και εμείς που ......
συνεχίζουμε αυτούς τους στόχους, ΑΡΧΙΣΑΜΕ!!!
Με πρώτο σταθμό το όραμά μας, να επαναλειτουργήσουμε το Κάστρο των Παραμυθιών, δωρεά στο Σύλλογό μας από τον αείμνηστο δωρητή συμπολίτη μας γιατρό Χαράλαμπο Φουρναράκη, και την διοργάνωση της επιτυχημένης ανοιχτής ημερίδας στο Φουρναράκειο στις 22 Μαΐου και τη συμμετοχή των εκπροσώπων τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων του Δήμου μας, μελών και φίλων του Πυρσού, αλλά και εκπροσώπων έντυπων και διαδικτυακών μέσων.

Σε αυτήν για πρώτη φορά, αναφερθήκαμε και αναλύσαμε την απόφασή μας να ξαναζωντανέψουμε το αγαπημένο μας Κάστρο και ανταλλάξαμε απόψεις για να μπορέσουμε όλο μαζί, να το κάνουμε το πιο αξιοθέατο τουριστικό τοπόσημο της πόλης μας, της περιοχής μας και όχι μόνο! Αυτή η εκδήλωση ήταν μόνο η αρχή!
Μαζί με τον στόχο μας να το διαδώσουμε και να το επικοινωνήσουμε με όσους περισσότερους φίλους μπορούμε σε όλη την Ελλάδα και με την αγάπη μας στην παράδοση και στον πολιτισμό, συμμετείχαμε με το υπέροχο τμήμα μας παραδοσιακών χορών στα Καλλιχόρια 2022 στην Καρδίτσα το Σάββατο στις 4 Ιουνίου.

Σε μια γιορτή παράδοσης με μουσική, χορό και τραγούδι, σε ένα γιορταστικό αντάμωμα χορευτικών τμημάτων Συλλογών από την Καρδίτσα, από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τα Φιλιατρά, μετά από τόσο καιρό, η Ελλάδα έγινε ένα στην Καρδίτσα, στα Καλλιχόρια 2022!!!
Όλοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς του τόπου τους υπό τους ήχους ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής και λαϊκών τραγουδιστών και τα δικά μας παιδιά μας εκπροσώπησαν λεβέντικα με παραδοσιακούς χορούς της Μεσσηνίας και καταχειροκροτήθηκαν! Ήταν καταπληκτικοί, το χάρηκαν οι ίδιοι, τους καμαρώσουμε και εμείς και όλοι!

Τους ευχαριστούμε για το κέφι τους και την αγάπη τους στο χορό και στην παράδοση!
Ευχαριστούμε τους δασκάλους μας, τη Νικολέτα Καλογεροπούλου και τον Κωνσταντίνο Βεϊόπουλο που τα τελευταία χρόνια έχουν αναλάβει με επιτυχία τα μαθήματα των παραδοσιακών χορών!
Ευχαριστούμε τον Λαογραφικό και Χορευτικό Σύλλογο Καρδίτσας Καλλίχορο για την πρόσκληση για συμμετοχή του Συλλόγου μας στα Καλλιχόρια 2022, για την όμορφα οργανωμένη υποδοχή τους, για την υπέροχη φιλοξενία τους, για τη ξενάγηση που έκαναν σε όλους στα υπέροχα μέρη τους, από την δραστήρια πρόεδρο κ. Βάσω Καραπάνου, τα μέλη του Δ.Σ, από χορευτές τους και από εθελοντές του Συλλόγου!
Ήταν όλοι τους υπέροχοι!
Ευχαριστούμε την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και τον Δήμαρχο του Δήμου μας κ. Γεώργιο Λεβεντάκη για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης του χορευτικού τμήματος του συλλόγου μας για το ταξίδι μας αυτό!
Καλή αρχή στα ΤΑΞΙΔΙΑ μας!!!

Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος
Μαίρη Γκότση

Δείτε εδώ πλούσιο φωτογραφικό υλικό