Καλώς ήρθατε στον επίσημο ιστοχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο ΠΥΡΣΟΣ". Για Επικοινωνία με τον Σύλλογο επιλέξτε την καρτέλα "Επικοινωνία"

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Μνημόνιο Συνεργασίας του Πυρσού και της Δημόσιας Κεντρικής βιβλιοθήκης Καλαμάτας!

Λειτουργία σύγχρονης παιδικής Βιβλιοθήκης στο Φουρναρακειο Πνευματικό Κέντρο.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ», υπέγραψαν στις 16 Ιουνίου του 2022, μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία παραρτήματος της Δημοσίας Κεντρικής βιβλιοθήκης Καλαμάτας στα Φιλιατρά, το οποίο θα προσφέρει στην τοπική κοινωνία μία σειρά από υπηρεσίες, που εκτείνονται πέρα από τον δανεισμό βιβλίων.

Το μνημόνιο υπογράφηκε από .....
την Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, Πιπίνα Κουμάντου και την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ», Μαρία Γκότση, παρουσία της Διευθύντριας της Βιβλιοθήκης, Μάγδας Σουλιώτη καθώς και άλλων μελών του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ».

Για την εκπλήρωση της ανωτέρω συμφωνίας και συνεργασίας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ» αναλαμβάνει να παραχωρήσει αίθουσα στο ισόγειο του Φουρναράκειου Πνευματικού Κέντρου Φιλιατρών, προκειμένου εκεί να στεγαστεί η βιβλιοθήκη, η οποία θα δημιουργηθεί με ευθύνη και χρηματοδότηση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ 11 του Ν. 3149/2003 οι Κεντρικές Βιβλιοθήκες με πράξη του Εφορευτικού τους Συμβουλίου «μπορούν να ιδρύουν Παραρτήματα και σταθερές ή κινητές Μονάδες σε προάστια και συνοικισμούς της πόλης που εδρεύουν, καθώς επίσης σε κωμοπόλεις, χωριά ή άλλα μέρη της περιφέρειάς τους και οι σχετικές δαπάνες λειτουργίας καλύπτονται από τοπικούς οργανισμούς ή ιδιώτες ή επιχορηγήσεις μέσω προγραμμάτων».

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης και στη συνέχεια θα οργανωθεί και το τμήμα των ενηλίκων. Το παράρτημα θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό της περιοχής τον Σεπτέμβριο του 2022.

Δείτε φωτογραφίες απο την σημερινή Ιστορική μέρα για τον Πυρσό πατώντας εδώ

Για το θέμα αυτό προέβησαν σε δηλώσεις τόσο η Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης κ. Πιπίνα Κουμάντου όσο και η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο Πυρσός κ Μαρία Γκότση.
Ακούστε τι είπαν.