Καλώς ήρθατε στον επίσημο ιστοχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο ΠΥΡΣΟΣ". Για Επικοινωνία με τον Σύλλογο επιλέξτε την καρτέλα "Επικοινωνία"

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Με επιτυχία η ημερίδα του Πυρσού για την επαναλειτουργία του Κάστρου των Παραμθιών.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Φουρναράκειο, η ανοιχτή ημερίδα που είχαμε ανακοινώσει για την επαναλειτουργία του Κάστρου των Παραμυθιών στον Αγρίλη!

Είχαμε τη χαρά και την τιμή να βρίσκεται μαζί μας ο γιατρός Ιωάννης Φουρναράκης, γιος του αείμνηστου ευεργέτη μας Χαράλαμπου Φουρναράκη. Κατάφερε να μας συγκινήσει με τις αναφορές του στον πατέρα του και την οικογένειά του στο λόγο του και για την ευθύνη που έχει αναλάβει απέναντι στον πατέρα του ,να γίνει ο συνεχιστής του έργου του.
Η συμμετοχή των συμπολιτών μας, έδειξε το ενδιαφέρον που .....
υπάρχει για τον σύλλογο μας, τον πολιτισμό αλλά και για την επαναλειτουργία του Κάστρου.

Παρευρέθηκαν Εκπρόσωποι του Δήμου, οι αντιδήμαρχοι Σωτήρης Μπακούρος και Δημήτρης Στριμπάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Τσαφαράς και Δημήτρης Δριμής, ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, οι πρώην πρόεδροι του Πυρσού, Κώστας Γώγος και Σάκης Σάμπαλης και ο φίλος του Συλλόγου μας, αντιστράτηγος εν αποστρατεία του Πυρσβεστικού Σώματος κ. Χρύσανθος Αθανασόπουλος, και τους ευχαριστούμε όλους.

Επίσης ήταν μαζί μας εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων φορέων της πόλης μας και αυτό μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους. Η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών κ. Βιβή Παντελάκη, ο πρόεδρος του Ομίλου δράσεων και πολιτισμού κ. Νίκος Κούρδογλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Λεωνίδας Ράλλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου "Ο Λελώνης" και διευθυντής του ειδικού σχολείου κ. Γιάννης Σάκουλας, ο διευθυντής του ΙΕΚ Φιλιατρών κ. Δημήτρης Στυλιανός, η πρόεδρος της επιτροπής φίλων της πλατείας και του πεζόδρομου κ. Ζωή Πετροπούλου και η κ. Γιούλα Σταματοπούλου ταμίας της Αδελφότητας των Φιλιατρινών Αττικής και εκπρόσωπος της.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, για τις προτάσεις που εκφράστηκαν και για τις ανταλλαγές απόψεων που αφορούσαν στους τρόπους προβολής του ζητήματος της επαναλειτουργίας του Κάστρου, μετά τις εισηγήσεις της προέδρου κ. Μαίρης Γκότση, της κ. Ευσταθίας Χρυσοβέργη - Γεωργούλια εξουσιοδοτημένης εκπροσώπου του Συλλόγου μας για την ενημέρωση και την διαφημιστική μας καμπάνια και του κ. Γιάννη Φουρναράκη, που μας συγκίνησαν και μας επιβεβαίωσαν την πεποίθηση μας ,ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε αυτό το δύσκολο και μεγαλεπήβολο στόχο μας.

Γιατί το Κάστρο των Παραμυθιών δεν ανήκει μόνο στον Πυρσό. Ανήκει σε όλους τους κατοίκους της πόλης των Φιλιατρών, της Τριφυλίας, της Μεσσηνίας ολόκληρης. Και όλοι μαζί μπορούμε να ξαναζωντανέψουμε το Κάστρο των παιδικών μας αναμνήσεων.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε και τον δημοσιογράφο κ Κώστα Μπούρα ανταποκριτή της εφημερίδας Ελευθερία Καλαμάτας, τον κ. Δημήτρη Καμπύλη διαχειριστή του Gargallianoionline, που αποδέχτηκαν την πρόσκληση μας και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Καθώς και το κανάλι της Καλαμάτας Best, που φιλοξένησε στην εκπομπή της κ. Δέσποινας Ηλιοπούλου τη συνέντευξη που παραχώρησε η πρόεδρος Μαίρη Γκότση.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες της κ. Χρυσοβέργη την αναπτυξιακή εταιρεία τους την CKbSM, κ Χρήστο Καλλίνικο , κ. Δανάη Μιχαλάκη, τον κ. Τάσο Μιχαλάκη που αφιλοκερδώς ανέλαβαν την επιμέλεια του τόσο συγκινητικού video που απολαύσαμε και την βιντεοσκόπηση όλης της εκδήλωσης, καθώς και το μέλος μας κ. Δήμητρα Παπαγεωργίου που μας πρόσφερε τα όμορφα λουλούδια που στόλιζαν τον χώρο μας.

Κλείνοντας, θέλουμε να τονίσουμε, ότι σήμερα έγινε η αρχή μιας μεγάλης πορείας, που όλοι μαζί θα καταφέρουμε να κάνουμε τα δύσκολα, εύκολα. Το χρωστάμε στον αείμνηστο Χαράλαμπο Φουρναράκη, το χρωστάμε στον τόπο μας και στα παιδιά μας!!!
Για τυχόν προτάσεις, απόψεις και ιδέες που έχετε και μπορείτε να συνδράμετε και να συμμετέχετε στην μεγάλη μας προσπάθεια μπορείτε να τις καταθέσετε στις παρακάτω διευθύνσεις και τηλέφωνο.
Για να δείξουμε ότι το Κάστρο και η επαναλειτουργία του, είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!
Ευχαριστούμε






Για το ΔΣ του Πυρσού
Η Πρόεδρος
Μαιρη Γκότση
E-mail: P i r s o s F i l i a t r a @ g m a i l . c o m

Τηλ. 697 320 16 85

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό πατωντας εδω.