Καλώς ήρθατε στον επίσημο ιστοχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο ΠΥΡΣΟΣ". Για Επικοινωνία με τον Σύλλογο επιλέξτε την καρτέλα "Επικοινωνία"

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΥΡΣΟΎ

Από σήμερα αρχίζουν στο Φουρναράκειο, τα μαθήματα των παραδοσιακών χορών των τμημάτων του Συλλόγου μας, των παιδιών και των ενηλίκων για τη νέα περίοδο 2023-2024.

Όλα αυτά τα χρόνια, υπηρετώντας την παράδοση και τον πολιτισμό, προσπαθούμε και έχουμε ιδιαίτερα συγκινητική ανταπόκριση από τους φίλους και τα μέλη του Πυρσού.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των μικρών μας χορευτών, που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και που αυτά όλα, έχουν αγαπήσει τους χορούς, τους δασκάλους τους και χαίρονται να βρίσκονται κάθε Σάββατο πρωί στο Φουρναράκειο.

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους των παραδοσιακών χορών, που .....
αγαπούν να μαθαίνουν ολοένα και περισσότερους χορούς, κάθε Τετάρτη το απόγευμα, να συναντιούνται και να το απολαμβάνουν, αλλά και να μη μας "επιτρέπουν" καμμία αλλαγή της μέρας αυτής!

Ευχαριστούμε τα μέλη των χορευτικών ομάδων που εκπροσωπούν και τιμούν τον ΠΥΡΣΟ, με τη συμμετοχή τους σε δικές εκδηλώσεις ή προσκεκλημένοι σε φορείς εντός και εκτός του Δήμου μας, αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο και επιβαρυνόμενοι με τα έξοδα μετακίνησης και ενοικίασης φορεσιάς, γιατί λατρεύουν αυτό που κάνουν.
Τέλος ευχαριστούμε τους άξιους και υπέροχους δασκάλους μας τη Νικολέτα Καλογεροπούλο και τον Κωσταντίνο Βειόπουλο, που είμαστε τυχεροί που κατάφεραν τόσα πολλά σε πολύ λίγο χρόνο!

Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε αυτές τις επιτυχημένες παραστάσεις και την προσέλευση τόσων πολλών χορευτών στον ΠΥΡΣΟ!
Θα θέλαμε επίσης να γνωστοποιήσουμε στους φίλους μας τις φωτεινές μας παραστάσεις, όσο μπορούμε πιο περιληπτικά.

Ξεκινήσαμε με τους χορούς μικρών και μεγάλων, στην καθιερωμένη γιορτή της πίτας μας στο Φουρναράκειο, στις 08/01/2023 σε μια κατάμεστη αίθουσα.
Συμμετείχαμε στις 23/32023, στην Καλαμάτα, στο γιορτασμό για τα 202 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.
Παρουσιάσαμε παραδοσιακούς χορούς της Μεσσηνίας στις 24/3/2023, και βρεθήκαμε όλοι μαζί στις γνωστές Λαμπαδηδρομίες, που οργανώνει ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας,τιμώντας τους αγώνες των προγόνων μας.
Στην εκπομπή της ΕΡΤ3 "ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ", που έγινε στους Χριστιανούς Τριφυλίας στις 02/04/2023, συμμετείχε το χορευτικό μας των ενηλίκων, χορεύοντας λεβέντικα.

Το παιδικό μας τμήμα έλαβε μέρος στο 6ο Αντάμωμα των παιδικών παραδοσιακών χορευτικών στους Γαργαλιάνους Τριφυλίας στις 17/6/2023, που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων.
Διοργανώσαμε στις 23/6/3023, στην πλατεία των Φιλιατρών το 3ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του ΠΥΡΣΟΥ, με τη συμμετοχή χορευτικών από φίλους συλλόγους άλλων πόλεων και των δικών μας μικρών και μεγάλων χορευτών.
Ταξιδέψαμε μέχρι την Αλόννησο στις 8 έως 11 Ιουλίου 2023 , καλεσμένοι από τον φιλόξενο Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου στο 7ο τριήμερο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, μαζί με άλλα 21 χορευτικά τμήματα από όλη την Ελλάδα και με το μοναδικό τμήμα από την Πελοπόννησο, το δικό μας.

Καλεσμένοι για μια ακόμα φορά από τον ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΩΡΑΣ του Δήμου Πύλου και Νέστορος, στο 15ο Φεστιβάλ τους στις 08/08/2023, χορέψαμε χορούς από τον ΠΟΝΤΟ.
Στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η ΕΣΤΙΑ" στις 24/08/2023, το χορευτικό μας χόρεψε πάλι χορούς από τις ξεχασμένες Πατρίδες.

Και τέλος κλείσαμε την περσινή μας περίοδο, με τη συμμετοχή μας στο 16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ , "ΟΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΕΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ" που έγινε στην πλατεία των Φιλιατρών στις 29/08/2023 μαζί με υπέροχους χορευτές από ξένες χώρες και ανοίγοντας την εκδήλωση ,τα παιδιά μας ενθουσίασαν τους θεατές της κατάμεστης πλατείας μας!
Για όλα τα παραπάνω και για πολλά άλλα στον ΠΥΡΣΟ, είμαστε ΠΕΡΉΦΑΝΟΙ!!