Καλώς ήρθατε στον επίσημο ιστοχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο ΠΥΡΣΟΣ". Για Επικοινωνία με τον Σύλλογο επιλέξτε την καρτέλα "Επικοινωνία"

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Συγχαρητήρια επιστολή του Πυρσού στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλοννήσου για την διοργάνωση του 7th Alonissos Dance Festival

Ο Πυρσός νοιώθει τυχερός, ενθουσιασμένος και περήφανος που μπόρεσε με το χορευτικό του τμήμα να είναι ένας από τους 22 Συλλόγους από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, και μάλιστα ο μόνος από την Πελοπόννησο, που συμμετείχε στο μοναδικό και ανεπανάληπτο, 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Αλοννήσου!!!

Δεν είναι τυχαίο, ότι είναι τιμητική η συμμετοχή των Συλλόγων .....
σε αυτό το Φεστιβάλ με τη φήμη που έχει αποκτήσει σε όλη την Ελλάδα! Είμαστε σίγουροι ότι, χωρίς να είμαστε υπερβολικοί, κάτι θα παραλείψουμε από τα πολλά ΜΠΡΑΒΟ, που τους αξίζουν!

  • ΜΠΡΆΒΟ για την άψογη οργάνωση που ένα 5μελές διοικητικό συμβούλιο κατάφερε!
  • ΜΠΡΑΒΟ στον πρόεδρό του, το δραστήριο, ακούραστο και πάντα χαμογελαστό, τον Παναγιώτη Τσουκανά, τη ψυχή και τη φλόγα του Φεστιβάλ!
  • ΜΠΡΑΒΟ στους 30 περίπου εθελοντές με ηλικίες από 14 χρόνων μέχρι τόσο..., που ήταν από την πρώτη στιγμή με χαμόγελα, γλυκίσματα και με διακριτικά πράσινα βραχιολάκια, μας υποδέχτηκαν στο πανέμορφο καταπράσινο νησί τους!
  • ΜΠΡΑΒΟ στη δική μας εθελόντρια τη γλυκύτατη και δραστήρια, Έντη Τσαγκάνου - Τζουάνου, που μας δέχτηκε στη δική της "χορευτική " αγκαλιά, όπως η ίδια μας αποκαλεί, που δεν έλειψε καθόλου από κοντά μας, που μας ξενάγησε, μας ενημέρωσε, μας αγάπησε και την αγαπήσαμε!
  • ΜΠΡΑΒΟ στους φίλους των άλλων Συλλόγων που με κοινούς στόχους, την παράδοση, τη μουσική το τραγούδι, το χορό και τον πολιτισμό της πατρίδας του, ο καθένας, συνυπήρξαμε 4 μέρες πολιτισμένα και ευχάριστα και τα 3 βράδια του Φεστιβάλ, αλλά και σε κάθε σοκάκι, παραλία ή και ταβερνάκι τις άλλες όμορφες μέρες! Γιατί ο χορός και πολιτισμός ενώνει όλους!
  • ΜΠΡΑΒΟ στους μουσικούς του Φεστιβάλ Αλοννήσου της ,αλλά και στους μουσικούς λαϊκής παράδοσης που συνόδευσαν τα χορευτικά τμήματα, των δικών τους Συλλόγων!
  • ΜΠΡΑΒΟ και στο Δήμαρχο Αλοννήσου, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και σε όλους τους χορηγούς που συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία του 7th Alonissos Dance Festival!
  • ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους χορευτές των Συλλόγων που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, και μας εξέπληξαν με τους χορούς και τις φιγούρες τους, και που εκπροσώπησαν ο καθένας την παράδοση του τόπου του!
  • ΜΠΡΑΒΟ, τέλος και στο δικό μας χορευτικό, του ΠΥΡΣΟΥ και στους δασκάλους μας, τη Νικολέτα Καλογεροπούλου και τον Κωνσταντίνο Βεϊόπουλο, που όλοι μαζί χόρεψαν λεβέντικα τους χορούς από τη Μεσσηνία, καταχειροκροτήθηκαν και ξεσήκωσαν τους θεατές!

Είχαμε και τα έξτρα μας, αλλά δεν το βάζουμε κάτω.
Να μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε και τον υπέροχο χορευτή μας, το Νίκο Σάμπαλη, που παρά το ατύχημα που είχε, ως πρωτοχορευτής στο χορό του Τάγκαλη, περίμενε να τελειώσει ο χορός και κατέβηκε από την εξέδρα, για να καταλήξει τις υπόλοιπες μέρες να κυκλοφορεί με πατερίτσες!

  • ΜΠΡΑΒΟ και στα μέλη και φίλους του Πυρσού, που ήταν μαζί μας και όλοι μαζί μια όμορφη παρέα, γευτήκαμε τις ομορφιές της Αλοννήσου, τις καταγάλανες παραλίες της, τα ιστορικά τους μουσεία και τα γραφικά σοκάκια του νησιού.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να είμαστε πάλι μαζί και περισσότεροι ακόμα, σε ένα άλλο όμορφο Φεστιβάλ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό του χρόνου.
Ίδωμεν! Να είμαστε καλά πάνω από όλα!
Γιατί περάσαμε ΥΠΕΡΟΧΑ!!!
Και τους ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ!!!