Καλώς ήρθατε στον επίσημο ιστοχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο ΠΥΡΣΟΣ". Για Επικοινωνία με τον Σύλλογο επιλέξτε την καρτέλα "Επικοινωνία"

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Παρουσίαση βιβλίου της Κατερίνας Μαγγανά «Ένα φύλλο που πέφτει»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ», βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει, ότι έχουμε προγραμματίσει την παρουσίαση βιβλίου της ψυχολόγου MSc- Ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπεύτριας Κατερίνας Μαγγανά.
Τίτλος του βιβλίου «Ένα φύλλο που πέφτει» από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.
Ένα βιβλίο - μια ιστορία για τον πόνο και το πείσμα της ζωής.

Η Εκδήλωσή θα γίνει το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο......

Χρήστος Σίνης Ιατρός και εκπρόσωπος της «Φλόγας» στην Μεσσηνία, η συγγραφέας Πόλυ Γιαννοπούλου και φυσικά η συγγραφέας του βιβλίου Κατερίνα Μαγγανά.


Για το βιβλίο
«Θέλω να γράψεις την ιστορία μου». Με τη φράση αυτή της Κλειώς ξεκίνησε την άνοιξη της πρώτης σκληρής καραντίνας μας η δημιουργική πορεία του παρόντος βιβλίου. Μια πορεία από τις πληγές και τον πόνο του σώματος ως τις συναισθηματικές και ψυχικές σιωπές που ζητούν την άδεια να μιληθούν. Αφήγηση περιπετειώδης, συγκινητική και κάποιες φορές συγκλονιστική όπως η διαδρομή ζωής της νέας αυτής γυναίκας. Θυμόμαστε, αφηγούμαστε, για να επεξεργαστούμε ξανά και ξανά τα τραύματά μας, να αναλογιζόμαστε ποιοι είμαστε, τι νόημα δώσαμε ή θέλαμε να δώσουμε σε όσα ζήσαμε. Σε όσα ζούμε.

Η περιγραφή της Κλειώς στο τέλος για εκείνο το φύλλο που πέφτει μας κάνει ένα δώρο ενάντια στην καταστροφικότητα γιατί μας θυμίζει τι έχει πραγματικά σημασία. Και πως αξίζει να είμαστε ζωντανοί και παρόντες για να το βιώνουμε και να το μοιραζόμαστε, με τους άλλους μα και με τον ίδιο μας τον εαυτό.


Λίγα λόγια για την Κατερίνα Μαγγανά

Η Κατερίνα Μαγγανά είναι ψυχολόγος MSc- ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια- συγγραφέας και εργάζεται ιδιωτικά.
Είναι μέλος και διδάσκουσα αναλύτρια στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας και Οικογένειας (ΕΛ.ΕΚ. ΙΝ.) www.elekin.gr

Συνεργάζεται επίσης με το ίδρυμα Θεοχαράκη ως εισηγήτρια διαλέξεων ψυχολογικού περιεχομένου.
Επιστημονικά της άρθρα έχουν δημοσιευθεί στα Τετράδια Ψυχιατρικής και στο ψυχαναλυτικό περιοδικό Οιδίπους. Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με το περιοδικό Αρμονία, μηνιαίο ένθετο της εφημερίδας Έθνος, με άρθρα για θέματα ψυχολογίας κυρίως παιδιού και οικογένειας.

Το 2013 έλαβε το βραβείο κοινού για το θεατρικό της έργο Έφη. Από το Ευτυχία (καλύτερο νεοελληνικό έργο, θεατρικά βραβεία περιοδικού Αθηνοράματος)
Προηγούμενα βιβλία της: "Όταν η ψυχή διαταράσσει το σώμα" (εκδόσεις Αρμός), "Έφη. Από το Ευτυχία" (εκδόσεις Αρμός), "Maqams of blood and maqams of milk", σε συνεργασία με τον εικαστικό Γιώργο Λάππα (εκδόσεις Futura) & "Δημιουργώντας το αύριο" (εκδόσεις Παπαϊωάννου)