Καλώς ήρθατε στον επίσημο ιστοχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο ΠΥΡΣΟΣ". Για Επικοινωνία με τον Σύλλογο επιλέξτε την καρτέλα "Επικοινωνία"

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Με απόλυτη επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών του Πυρσού


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου, το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών που διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών «Ο Πυρσός».
Η Πλατεία μας γέμισε από παράδοση και πολιτισμό. Γέμισε ......
από χορό, τραγούδι και από νιάτα, με κέφι και ενθουσιασμό.

Στο 2ο φεστιβάλ 2022 παραδοσιακών χορών του Πυρσού, καλεσμένοι οι φίλοι του χορού και του πολιτισμού, χορευτές από τους συλλόγους:
1 Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ»
2 Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών
3 Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας Μ.Ε.Σ.Κ.
4 Σύλλογος Αθλητικού χορού Καλαμάτας «Ξενία»
5 Εξωραϊστικός – Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι φίλοι της Μεσσήνης»

Μαζί με τους μικρούς και μεγάλους χορευτές του δικού μας συλλόγου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και χάρισαν στους συμπολίτες μας μία ευχάριστη βραδιά!!

Σε μία εκδήλωση που ξεκίνησε το 2019 από τον Πυρσό και διακόπηκε δυστυχώς από τις γνωστές συνθήκες απομόνωσης όλων λόγω Covid, συνεχίζουμε και την καθιερώνουμε και φέτος και ελπίζουμε κάθε χρόνο.
Στα πλαίσια της συνεργασίας και της αλληλο-υποστήριξης των φορέων της πόλης μας και της Δημοτικής Αρχής αλλά και την προώθηση των αξιών της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της επικοινωνίας με μέλη συλλόγων άλλων πόλεων για την ανταλλαγή και ενημέρωση των ηθών και εθίμων της δικής τους ιστορίας και πατρίδας με στόχο πάντα ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, θα προσπαθήσουμε μαζί με όλους σας, για να το πετύχουμε.

Με τη συνεργασία της Κοινωφελούς επιχείρησης και του Προέδρου της Δημάρχου κ. Γιώργου Λεβεντάκη, των μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού συλλόγου Φιλιατρών και του προέδρου του κ. Λεωνίδα Ράλλη διοργανώσαμε το φετινό φεστιβάλ του Πυρσού με μεγάλη επιτυχία.

Με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του δήμου μας, της Μεσσήνης, της Καλαμάτας στα πλαίσια του νομού μας επιτύχαμε πιστεύουμε να γιορτάσουμε μαζί μία βραδιά αφιερωμένη στη Μακεδονία, την Ικαρία, την Κεφαλλονιά, και τη Μεσσηνία και τη λαϊκή παράδοση. Οι χορευτές από όλες τις χορευτικές ομάδες των συλλόγων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και με κέφι και ζωντάνια και απολαύσαμε μια όμορφη και ευχάριστη βραδιά.

Από την Δημοτική Αρχή του Δήμου μας παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι Δημήτριος Στριμάκος, Μαρία Παναγοπούλου και Νίκος Φρούσος.

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων που συμμετείχαν, τους προέδρους τους, τους δασκάλους των χορευτικών ομάδων τους και τους χορευτές που ανταποκρίθηκαν στο Κάλεσμα μας και που το έκαναν με κέφι και χαρά όπως φάνηκε στην παρουσίαση των χορών τους στη σκηνή.

Ευχαριστούμε το δήμο Τριφυλίας και το Δήμαρχο κ. Γιώργο Λεβεντάκη για την παραχώρηση της εξέδρας τα ηχητικά και τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό.
Ευχαριστούμε τα μέλη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών κ. Λεωνίδα Ράλλη για τη συνεργασία τους και για την συνεισφορά τους στην φιλοξενία των χορευτικών ομάδων μετα το τέλος της εκδήλωσης.
Ευχαριστούμε τους επιχειρηματίες κ.κ. Αθηνά Χαϊδεμένου, Σωτήρη Λύκο, φώτη και Γεωργία Πλέσσα και Χαράλαμπο Νικολακόπουλο που εθελοντικά προσέφεραν οικονομική στήριξη στο σύλλογο μας για την εκδήλωση μας αυτή.
Ευχαριστούμε τον ιδιοκτήτη της καφετέριας «Μαντείο» κ. Δημήτρη Κοροβίλα για την ευγενική εξυπηρέτηση όλων των συμμετεχόντων και για την δική του συνδρομή.

Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. προσπάθησαν και τα κατάφεραν να έχουμε μια καλή οργάνωση με την εκδήλωση αυτή.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε τους μικρούς και μεγάλους χορευτές του Πυρσού για την θαυμάσια επίδοση στους υπέροχους χορούς τους και στις δύο εμφανίσεις τους για την μεγάλη προσπάθεια και την επιμονή τους να καταφέρουν αυτό το αποτέλεσμα.

Ήσασταν Υπέροχοι όλοι !!!!!!

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα μέλη του Δ.Σ. και την πρόεδρο του Πυρσού κ. Μαίρη Γκότση για την επίμονη, επίπονη και Πολυήμερη προσπάθεια και προσφορά των υπέροχων δάσκαλων μας κ. Νικολέτας Καλογεροπούλου και κ. Κωνσταντίνου Βεϊόπουλου που χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει τόσα πολλά, σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.

Ευχαριστούμε και όλους εσάς που είσαστε μαζί μας αυτή την υπέροχη βραδιά και μείνατε μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.
Ελπίζουμε το επόμενο καλοκαίρι να καταφέρουμε να διοργανώσουμε το 3ο φεστιβάλ 2023 παραδοσιακών χορών του Πυρσού με χορούς και συγκροτήματα από περισσότερα μέρη της Ελλάδας και θα θέλαμε να είσαστε πάλι κοντά μας.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Μαίρη Γκότση