Καλώς ήρθατε στον επίσημο ιστοχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο ΠΥΡΣΟΣ". Για Επικοινωνία με τον Σύλλογο επιλέξτε την καρτέλα "Επικοινωνία"

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Συμμετοχή της παιδικής Βιβλιοθήκης Τριφυλίας ατην εκδήλωση του Κάστρου των Παραμυθιών

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι συμμετέχουμε στην έναρξη του εικαστικού φεστιβάλ που θα γίνει στο κάστρο των παραμυθιών στον Αγρίλη την Παρασκευή 12 Ιουλίου.
Στις 12 το μεσημέρι θα μας υποδεχτεί η εικαστικός και εμπνεύστρια της δράσης, Μαριλένα Αλιγιζάκη, για να παίξουμε όλοι μαζί «τζαμί».

Η ίδια λέει: «Με αφορμή την έκθεση The Pleasant effect παίζουμε ξανά .....
παιχνίδια που έχουν εξαφανιστεί και είναι συνυφασμένα με την έννοια του δημόσιου χώρου και την παιδική ηλικία. Ως αναφορά εδώ χρησιμοποιείται το παιχνίδι Τζαμί ως μια καλλιτεχνική διαδικασία προσθέτοντας τη μη παραγωγική ιδιότητά του στη τέχνη. Το καλλιτεχνικό έργο «The Place of the Κing is for Εveryone» αντιμετωπίζεται ως ένα αντι-έργο, μη παραγωγικό δηλαδή έργο, που όμως μέσα από την ίδια τη διαδικασία του παιχνιδιού σχολιάζει τον υπάρχοντα δημόσιο-κοινόχρηστο χώρο που φαίνεται να έχει αλλάξει άρδην τις τελευταίες δεκαετίες, εξαιτίας των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών συνθηκών.»

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Greece in USA με τη συνεργασία του Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών Ο Πυρσός και χορηγό φιλοξενίας το Kyparissia - Apollo Resort Art Hotel.
Curator η εικαστικός Σωζήτα Γκουντούνα, με καταγωγή από την Τριφυλία.
Διαβάστε για περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: http://www.pirsosfiliatra.gr/2024/07/blog-post_3.html

Την Παρασκευή η βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει από τις 09:00 μέχρι τις 11:30. Μετά θα μεταφερθεί στο κάστρο των παραμυθιών!
ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ!
Σας περιμένουμε!
#arts #childhood #agrilis #castle #fairytales #greeceinusa #library #trifylia #trifylialibrary #vivliothikitrifylias #parartima #ΔΗΚΕΒΙΚ