Καλώς ήρθατε στον επίσημο ιστοχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο ΠΥΡΣΟΣ". Για Επικοινωνία με τον Σύλλογο επιλέξτε την καρτέλα "Επικοινωνία"

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΠΥΡΣΟΥ

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας για την απόφασή μας να διοργανώσουμε μία λαχειοφόρο αγορά, με λαχνούς των 2 ευρώ και με κανόνες της κλήρωσης του Λαϊκού Λαχείου για ένα ποδήλατο CLEMONT, για μικρούς και μεγάλους.
Η απόφασή μας αυτή, πάρθηκε για οικονομική ενίσχυση του Πυρσού.

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι οι πόροι του Συλλόγου μας είναι ......
η δική σας χορηγία και των συμπολιτών μας καταστηματαρχών και επιχειρηματιών.
Αντίθετα τα έξοδά μας για τη συντήρηση ενός τόσο μεγάλου και 60χρονου κτιρίου, όπως το Φουρναράκειο και για τη λειτουργία των τμημάτων μας και των εκδηλώσεων είναι πολλά.

Επίσης, να σας ενημερώσουμε ότι όταν διαθέσαμε την αίθουσα για χρήση της Δημόσιας παιδικής βιβλιοθήκης Τριφυλίας, παράρτημα της Δημόσιας Κεντρικής βιβλιοθήκης Καλαμάτας, δεσμευτήκαμε να καλύψουμε τα λειτουργικά έξοδα πιστεύοντας ότι, εξυπηρετούμε έναν από τους καταστατικούς στόχους του Πυρσού.

Η βιβλιοθήκη είναι Δημόσια και όχι Δημοτική, όπως ίσως θεωρείται από ορισμένους και τα έξοδα κατασκευής της, τα βιβλία, ο εξοπλισμός και οι αποσπασμένες εκπαιδευτικοί είναι υπό την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Έχουμε ήδη δικαιωθεί στον έναν χρόνο λειτουργίας της, με τους εκατοντάδες μαθητές που την έχουν επισκεφθεί, από τις πάρα πολλές παρουσιάσεις βιβλίων και τις εκδηλώσεις που έχουν γίνει και νοιώθουμε υπερήφανοι και τυχεροί που φιλοξενούμε αυτό το κόσμημα στην πόλη μας.

Ελπίζουμε πολύ σύντομα να λειτουργήσουμε και τη βιβλιοθήκη των ενηλίκων σύγχρονη, πλήρως εξοπλισμένη και δανειστική για όλους τους φίλους του βιβλίου.
Κλείνοντας θα σας ζητήσουμε να μας στηρίξετε όπως πάντα και σε αυτή μας την κίνηση με τη λαχειοφόρο μας. Οι λαχνοί θα διακινούνται από τα μέλη του Δ.Σ
Σας ευχαριστούμε.

Για το Δ.Σ
Η πρόεδρος
Μαίρη Γκότση