Καλώς ήρθατε στον επίσημο ιστοχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο ΠΥΡΣΟΣ". Για Επικοινωνία με τον Σύλλογο επιλέξτε την καρτέλα "Επικοινωνία"

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Εγκαινιάστηκε η Βιβλιοθήκη Τριφυλίας στα Φιλιατρά.

Μια πολύ σημαντική μέρα για το Φουρναράκειο Π.Κ. , για τα Φιλιατρά και κατ’ επέκτασιν για την Τριφυλία, ήταν η Κυριακή 14 Μαΐου με τα επίσημα εγκαίνια του Παραρτήματος Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.
Ένα όνειρο πολλών χρόνων του «Πυρσού» πήρε σάρκα και οστά.

Ένας χώρος πολιτισμού στον οποίον υλοποιούνται εκπαιδευτικά ......
προγράμματα και δράσεις, που η ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού και η μεγάλη επισκεψιμότητα σχολικών μονάδων, έχει ήδη χαράξει μια επιτυχημένη πεντάμηνη πορεία αλλά και πολλά υποσχόμενη για το μέλλον.
Τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομος, παρουσία πλήθους κόσμου.

Παρόντες στην εκδήλωση, ήταν η Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών Ελλάδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Τόνια Αράχωβα, η Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας και υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας με τη ΝΔ κ. Πιπίνα Κουμάντου, η Προϊσταμένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας κ. Μάγδα Σουλιώτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τριφυλίας κ. Ιωάννης Μερκούρης και κ Παναγιώτης Τσαφαράς, ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη "Νέα Πελοπόννησο" κ. Γιώργος Μπακούρος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Ακης Κατρίτσης, οι Υποψήφιες Βουλευτές Μεσσηνίας κ. Παναγιώτα Νίκα (ΝΔ), κ. Μαριλένα Γυφτέα (ΝΔ), κ. Μενέλαος Γερονικολός (ΠΑΣΟΚ), κ. Αριστέα Καζάκου (ΠΑΣΟΚ), κ. Κωνσταντίνα Πιέρρου (ΠΑΣΟΚ), η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Θεοφανία Σιούτη, η Πρόεδρος του Συλλόγου φιλολόγων Μεσσηνίας κ. Αντωνία Παυλάκου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Μικρομάνης «Μαρία Πολυδούρη» καθώς η Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών κ. Βιβή Παντελάκη και ο Πρόεδρος του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού κ. Νίκος Κούρδογλου.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η υπεύθυνη του παραρτήματος Τριφυλίας και Νηπιαγωγός κ. Γαρυφαλιά Τεριζάκη, η οποία αναφέρθηκε στο Ιστορικό της δημιουργίας και πεντάμηνης λειτουργίας της.
Στη συνέχεια απηύθυναν τον λόγο -με την σειρά που μίλησαν- , η Προϊσταμένη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας κ. Μάγδα Σουλιώτη, η Πρόεδρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ, κ. Πιπίνα Κουμάντου, η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών “Ο ΠΥΡΣΟΣ” κ. Μαίρη Γκότση και η Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών Ελλάδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Τόνια Αράχωβα, η οποία έκοψε και την κορδέλα των εγκαινίων.
Η Πρόεδρος του Πυρσού, δώρισε στην κ. Αράχωβα έναν πίνακα ζωγραφικής που απεικονίζει το Δημοτικό Κατάστημα των Φιλιατρών με το περίφημο Ρολόϊ της πόλης μας, που φιλοτέχνησε η συμπολίτισσα μας κ. Δώρα Πανταζοπούλου, ως ενθύμιο της σημερινής μέρας.

Οι παρευρισκόμενοι αφού ξεναγήθηκαν στην πρωτότυπη βιβλιοθήκη μας, έδειξαν τον ενθουσιασμό τους και συνεχάρησαν όλους τους συντελεστές για τη λειτουργία της.

Ακολούθησε κέρασμα στους καλεσμένους από τον πλούσιο μπουφέ με κεράσματα, που παρατέθηκε στον εξωτερικό χώρο του Φουρναράκειου, από τον εκλεκτό Chef κ. Χρήστο Κουμάντο.

Egkainia Bibliothikis by Pirsos Filiatra