Καλώς ήρθατε στον επίσημο ιστοχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο ΠΥΡΣΟΣ". Για Επικοινωνία με τον Σύλλογο επιλέξτε την καρτέλα "Επικοινωνία"

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Εορταστική ατμόσφαιρα στην κοπή της πίτας μας

Μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα του Φουρναράκειου Πνευματικού Κέντρου για να χωρέσει τους φίλους του Μορφωτικού μας συλλόγου που προσήλθαν για την κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας μας και την ανταλλαγή ευχών για το 2023 με την ελπίδα όλων μας να είναι μια καλή χρονιά με υγεία πάνω απ΄ όλα και για να παρακολουθήσουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας.

Στην εκδήλωση το παρόν .....

έδωσαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ κ. Περικλής Μαντάς, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Στριμπάκος, Νίκος Φρούσος, Μαρία Παναγοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας και πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Φιλιατρών κ. Άγγελος Κοροβίλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φιλιατρών κ. Διονύσης Καραβίτης και το μέλος του κ. Γιάννης Λυγγουνός. ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας και ο πρώην Δήμαρχος Γαργαλιάνων και υποψήφιος Δήμαρχος Τριφυλίας κ Άκης Κατρίτσης, η Πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας και υποψήφια βουλευτής της ΝΔ κ Πιπίνα Κουμάντου, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Κυριακής κ. Μαίρη Φουντά, η Υπεύθυνη της Παιδικής Βιβλιοθήκης Τριφυλίας (παράρτημα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας) κ. Γαρυφαλιά Τεριζάκη, η Πρόεδρος του ΤΕΘ κ. Γιούλα Ζαχαροπούλου, η Πρόεδρος του Λαογραφικού και πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας κ. Αγγελική Νικολοπούλου με τον δάσκαλο χορού του συλλόγου κ. Τάσο Καλογερόπουλο, εκπρόσωποι του εκπολιτιστικού συλλόγου Μαραθόπολης κ. Στέλα Τεριζάκη και Γαρυφαλιά Τεριζάκη, εκπρόσωποι του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών κ.κ. Ακριβή Μακρυγιάννη, Γιώτα Ζερμπίνου και κ. Κατερίνα Βλαχαδάμη οι εκπρόσωποι του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού κ. Εφη Αλεξανδροπούλου και κ Αγγελική Τσαφαρά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της προέδρου του Πυρσού κ. Μαρίας Γκότση, πλαισιωμένη από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου με ευχές για το 2023 να είναι μια χρονιά με υγεία πρόοδο προσωπική και επαγγελματική, δημιουργικότητα.
Αναφέρθηκε στις συνθήκες και τα χρόνια της Πανδημίας που δυσκόλεψαν και απομόνωσαν όλους μας και στο νέο ξεκίνημα που έχει ήδη αρχίσει με τις δράσεις του «Ο Πυρσός».
Ανέφερε για μια ακόμα φορά την τιμή και την ευγνωμοσύνη που νιώθουμε για τον δωρητή, αείμνηστο Χαράλαμπο Φουρναράκη και που χάρις σε αυτόν υπάρχει το Μοναδικό Φουρναράκειο και που το θεωρούμε σπίτι μας και τον χώρο που για πολλά χρόνια στεγάζονται τόσες δράσεις και Δραστηριότητες που προάγουν τον Πολιτισμό στην πόλη μας.

Ενημέρωσε τους καλεσμένους για την έναρξη λειτουργίας σε αίθουσα μας της Δημόσιας Παιδικής Βιβλιοθήκης (Παράρτημα Τριφυλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας.
Τέλος συνεχάρη τους μικρούς και μεγάλους φίλους του χορού και της παράδοσης που συμμετέχουν στα χορευτικά τμήματα και ιδιαίτερα τους δασκάλους κ Νικολέττα Καλογεροπούλου και κ. Κωνσταντίνο Βεϊόπουλο για το πραγματικά υπέροχο και αποτελεσματικό έργο τους.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Βουλευτή Μεσσηνίας κ Περικλή Μαντά, και τον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Γιώργο Λεβεντάκη, όπου αμφότεροι αφού ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά, δήλωσαν ότι θα είναι αρωγοί στις προσπάθειες του Συλλόγου για την διάσωση και την διάδοση του Πολιτισμού της Τριφυλίας.

Από την πλευρά του ο Πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας κ Κώστας Κόλλιας και μέλος -ως μαθητής- της Βιβλιοθήκης του Πυρσού από εποχής δημιουργίας της, εξέφρασε την συγκίνηση του για την δημιουργία της νέας παιδικής Βιβλιοθήκης.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας κ Πιπίνα Κουμάντου αναφέρθηκε στην συνεργασία τους με τον Πυρσό, και την δημιουργία αρχικά της παιδικής Βιβλιοθήκης, την παραχώρηση της αίθουσας του Φουρναράκειου, την λειτουργία και στήριξη από το Υπουργείο παιδείας και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει καταγραφή, αξιοποίηση και λειτουργία της βιβλιοθήκης των ενηλίκων που θα βρίσκεται σε αίθουσα επίσης του Φουρναράκειου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τους υπέροχους χορούς των μικρών παιδιών μας με χορούς απ’ όλη την Ελλάδα και με τα δυο τμήματα των ενηλίκων με χορούς από Δωδεκάνησα και Κυκλάδες και μας μάγεψαν όλους με το κέφι και την ζωντάνια τους και τους αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν την πίτα και τα πλούσια εδέσματα -προσφορά των μελών του συλλόγου- που τους περίμεναν στο λόμπι του Φουρναράκειου.
Τα δύο δώρα που δόθηκαν (Δύο ασφάλειες αυτοκινήτου 6 μηνών αξίας έως 120 ευρώ που ήταν προσφορά της εταιρείας «Ασφάλειες Δημητρόπουλος»), τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, κέρδισαν τα μέλη των χορευτικών μας η κ. Ιωάννα Δαϊδινίδη και ο μικρός Χρήστος Ντούνος.

Η μία από τις δυο πολύ νόστιμες πίτες του συλλόγου ήταν προσφορά από τον Φούρνο της κ. Τασουλή και το κρασί ήταν προσφορά του Οινοποιείου Αδελφών Στασινόπουλου.