Καλώς ήρθατε στον επίσημο ιστοχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο ΠΥΡΣΟΣ". Για Επικοινωνία με τον Σύλλογο επιλέξτε την καρτέλα "Επικοινωνία"

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Απόσπαση εκπαιδευτικού στη νέα δημόσια παιδική βιβλιοθήκη του Πυρσού

Εγκρίθηκε η απόσπαση της νηπιαγωγού κ. Γαρυφαλλιάς Τερζάκη από νηπιαγωγείο των Γαργαλιάνων, με τοποθέτηση της ίδιας στη Δημόσια βιβλιοθήκη του Πυρσού παράρτημα της Δημόσιας Κεντρικής βιβλιοθήκης Καλαμάτας.
Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο πρόεδροι των βιβλιοθηκών η κ. Πιπίνα Κουμάντου και η πρόεδρος του Συλλόγου μας, η βιβλιοθήκη θα στεγαστεί στην νοτιοδυτική αίθουσα του ισογείου του Φουρναράκειου, όπου άρχισαν ήδη οι εργασίες διαμόρφωσης με χορηγία του Υπουργείου Παιδείας.
Από τον Σεπτέμβριο θα μπορούν όλα τα παιδιά της Τριφυλίας, να .....
συναντιούνται σε ένα φιλικό και σύγχρονο περιβάλλον, όπου με σύγχρονα μέσα, θα έρθουν σε επαφή με το βιβλίο και με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις, θα αποκτήσουν φιλαγνωσία και σωστή επιμόρφωση κοινωνική, φιλοσοφική, ιστορική πολιτιστική και ψυχαγωγική!!!

Με τη συνεργασία μας και την βοήθεια από την κ.Τεριζάκη, με την αγάπη που έχει στα παιδιά και με την πολύχρονη εμπειρία της αλλά και με το κέφι και τις γνώσεις που έχει για την παιδεία, νοιώθουμε πολύ τυχεροί, ως Πυρσός, που θα ασχοληθεί με την παιδική μας βιβλιοθήκη και την ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον της να είναι μαζί μας στο ξεκίνημά της!

Ευχαριστούμε και την κ.Πιπίνα Κουμάντου καθώς και την Προϊσταμένη της Δημόσιας βιβλιοθήκης Καλαμάτας κ.Μάγδα Σουλιώτη για την άμεση ανταπόκριση και άψογη συνεργασία στο αίτημα που τους υποβάλλαμε, ως Πυρσός προ τριμήνου.
Ευχαριστούμε επίσης και τους εθελοντές μέλη και φίλους του Συλλόγου μας, που στέκονται στο πλευρό μας, βοηθοί και συνεργάτες, στο μεγάλο αυτό έργο για την πολιτιστική και επιμορφωτική ανάπτυξη των παιδιών της περιοχής μας.

Καλούμε και όλους εσάς που αγαπάτε τα βιβλία, τα παιδιά και την παιδεία, να μας βοηθήσετε σε αυτή μας την προσπάθεια. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε!!!
Ελπίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει να λειτουργεί και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα την απολαύσουμε όλοι!
Μικροί μαθητές, μεγάλοι, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι φίλοι του βιβλίου! Ελπίζουμε ότι σύντομα θα λειτουργήσει όπως πρέπει και η βιβλιοθήκη των ενηλίκων, όπως προβλέπεται από το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε.
Ραντεβού λοιπόν, τον Σεπτέμβριο!!!


Για το ΔΣ
Η πρόεδρος
Μαίρη Γκότση