Καλώς ήρθατε στον επίσημο ιστοχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο ΠΥΡΣΟΣ". Για Επικοινωνία με τον Σύλλογο επιλέξτε την καρτέλα "Επικοινωνία"

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Με επιτυχία έγινε το 1ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην πλατεία Φιλιατρών

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, το 1ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών ο "ΠΥΡΣΟΣ", με την στήριξη της κοινοφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας! Η κατάμεστη πλατεία, απόλαυσε αρχικά το παιδικό τμήμα του Πυρσού, στην συνέχεια τους έφηβους από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Βάλτας, ακολούθησε μιά σπουδαία παρουσία του πολυπληθούς χορευτικού του .....

Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου Χώρας και τέλος, το βασικό τμήμα ενηλίκων του Πυρσού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Πρόεδρος κ. Μαίρη Γκότση, στόχος του Πυρσού είναι, οι μελλοντικές διοργανώσεις του Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, να περιλαμβάνουν όσο δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό φιλοξενούμενων, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, γιατί ο πλούτος της παράδοσής μας είναι μεγάλος και δεν επαρκεί να παρουσιάζεται σε μία μόνο βραδυά αποσπασματικά! Στόχος είναι, το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, να μπορέσει να οργανώνεται με τριήμερη διάρκεια!

Αξιοσημείωτο είναι, πως για πρώτη φορά στα χρονικά, παρουσιάστηκαν στα Φιλιατρά, χοροί από την Μεσσηνία μας!!! Ο Τάσος Καλογερόπουλος, με την ανυπολόγιστης αξίας προσφορά του, σε βάθος χρόνου στην περιοχή μας, αφιέρωσε την βραδυά, σε χορούς του τόπου μας που οι χορευτές του Λαογραφικού Πολιτιστικού ομίλου Χώρας, απέδωσαν εκπληκτικά!!!

Οι έφηβοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάλτας, έλαμψαν με την παρουσία και τη ζωντάνια τους!!!
Την παράσταση βέβαια έκλεψε το παιδικό τμήμα του Πυρσού, με την πρώτη του δημόσια εμφάνιση!!!
Βέβαια, το τμήμα ενηλίκων του Πυρσού, έλαμψε για ακόμη μία φορά, με την αξιοπρέπεια και το ήθος του!!!

Το Δ.Σ. του Πυρσού, για ακόμη μία φορά, ευχαριστεί τους Προέδρους των Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Χώρας, Πολιτιστικός Σύλλογος Βάλτας, τον "Πρωτομάστορα" Τάσο Καλογερόπουλο, τους δασκάλους μας, Νικολέτα Καλογεροπούλου και Κωνσταντίνο Βεϊόπουλο, τους άξιους χορευτές!!!
Ευχαριστεί επίσης, το πλήθος κόσμου που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, μεταξύ των οποίων και ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος του Δήμου Τριφυλίας, κος Γεώργιος Λεβεντάκης!

Ευχόμαστε και του χρόνου!!!