Καλώς ήρθατε στον επίσημο ιστοχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο ΠΥΡΣΟΣ". Για Επικοινωνία με τον Σύλλογο επιλέξτε την καρτέλα "Επικοινωνία"

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Η κοπή της πίτας του Πυρσού [ Φωτογραφίες και Video ]

Μια πολύ ξεχωριστή βραδιά ήταν η χθεσινή καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του παρουσία πολλών φίλων και μελών του Πυρσού.
Στην εκδήλωση το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας με την σύζυγο του Αθηνά, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών Αναστάσιος Πούλος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας Βιβή Παντελάκη, και ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Αθανασόπουλος.

Την εκδήλωση ξεκίνησε το μέλος του ........

Συλλόγου μας Αριστοτέλη Καναβό, όπου ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του είπε ότι μαζί με την κοπή της πίτας θα παρουσιαστεί και η δουλειά που γίνεται με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου με χορούς απ όλη την Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, είπε ότι είναι υπερήφανος κάθε φορά που βρίσκεται σε μια αίθουσα πολιτιστικού συλλόγου.
Τα φιλιατρά είναι μια πόλη, μια πατρίδα που έχει την πρωτοπορία στα θέματα του πολιτισμού.
Αποκάλυψε ότι ο ίδιος είναι παιδί του Πυρσού, καθώς ήταν ο πρώτος βιβλιοθηκάριος της Βιβλιοθήκης του συλλόγου εκείνο τον καιρό.

Η Πρόεδρος της κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας Βιβή Παντελάκη στον χαιρετισμό της είπε ότι τυχαίνει και η ίδια να είναι παιδί του πυρσού, καθώς το 1983 που ήρθε στα Φιλιατρά έτυχε να έχει την πρώτη της πολιτιστική εμπειρία στον Πυρσό ως παίκτης κουκλοθεάτρου.
Ζήτησε την βοήθεια από τον κόσμο στους συλλόγους για να παραμείνουν ζωντανοί και να παράγουν πολιτισμό στην πόλη και την περιοχή.

Παρουσίαση του χορευτικού και αναφορά στις δραστηριότητες του και τις διακρίσεις που έχει πάρει έκανε η εκπαιδευτικός Θεοδώρα Κατσιφαρέα η οποία παρουσίασε και τα τμήματα που θα χορέψουν.

Ακολούθησαν χοροί από τα τμήματα παιδικών και ενηλίκων υπό τις οδηγίες του χοροδιδασκάλου και μέλους του συλλόγου Αλέκου Πανταζόπουλου ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κέρασμα στο Φουαγιέ του Φουρναράκειου όπου ο κόσμος γεύτηκε τα γλυκίσματα που υπήρχαν στον μπουφέ.

Δείτε video από την εκδήλωση που ανάρτησε το Φιλιατρά News